úterý, 23 duben 2024 13:53

Zápis do MŠ

Zápis dětí do mateřské školy ve Starém Poddvorově na školní rok 2024-2025 se uskuteční v úterý 14. května v době od 10:00 do 11:00 hodin v budově mateřské školy.

Rodiče přinesou k zápisu vyplněnou žádost o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání s potvrzením od lékaře, rodný list dítěte a občanský průkaz. Tiskopis žádosti je ke stažení zde na webu nebo si jej můžete vyzvednout u paní ředitelky nebo kanceláři školy v MŠ. Do žádosti uveďte datum přijetí dítěte ke dni 1.9.2024.

ZŠ a MŠ Starý Poddvorov plánuje pro příští školní rok 2024-2025 přijmout 15 nových dětí.

Rodiče u zápisu získají informace o MŠ, dozvědí se bližší informace o podmínkách přijetí svého dítěte. Těšíme se na VÁS i Vaše děti!

Formuláře dokumentů potřebných k zápisu do MŠ:

Žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání zde

Povinné předškolní vzdělávání

Počínaje dnem 1. 9. 2024 je předškolní vzdělávání povinné pro dítě, které před datem 1. 9. 2024 dosáhlo pěti let a více a dosud nezahájilo povinnou školní docházku. Zákonný zástupce dítěte je povinen přihlásit dítě k zápisu k předškolnímu vzdělávání. 

Kritéria pro přijímání dětí

K předškolnímu vzdělávání do mateřské školy, jejíž činnost vykonává Základní škola a Mateřská škola Starý Poddvorov budou přijímány děti v tomto pořadí (do výše povoleného počtu dětí uvedeného ve školském rejstříku):

  • děti s trvalým pobytem (v případě cizinců děti s místem pobytu) ve školském obvodu mateřské školy, které do 31. 8. 2024 dosáhnou nejméně třetího roku věku - podle věku od nejstarších po nejmladší
  • děti, pro které je předškolní vzdělávání povinné (do 31. 8. 2024 dosáhly pěti let věku)
  • děti s trvalým pobytem v jiných obcích, které do 31. 8. 2024 dosáhnou nejméně třetího roku věku, od nejstarších po nejmladší
  • děti, které do 31. 8. 2024 dosáhnou nejméně druhého roku věku, od nejstarších po nejmladší.

Přijímání dětí, které se nepodrobily pravidelnému očkování

Mateřské školy mohou přijmout i dítě, které se nepodrobilo pravidelnému očkování, ani nemá doklad, že je proti nákaze imunní či se nemůže očkování podrobit z důvodů trvalé kontraindikace jen v případě, že patří do skupiny dětí, pro které je předškolní vzdělávání povinné. Počínaje dnem 1. 9. 2024 je předškolní vzdělávání povinné pro dítě, které před datem 1. 9. 2024 dosáhlo pěti let a více a dosud nezahájilo povinnou školní docházku.

Ostatní děti, pro které není předškolní vzdělávání povinné, tedy musí být před přijetím do mateřské školy nadále očkovány v rozsahu, jak vyplývá z § 50 zákona o ochraně veřejného zdraví ve spojení s § 46 téhož zákona a vyhlášky o očkování proti infekčním nemocem, pokud nemají potvrzení, že jsou proti nákaze imunní nebo se nemohou očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci.

 

Naposledy změněno úterý, 23 duben 2024 13:54